Bamboe (Zwart)

 30,00 incl/btw

Bamboe is het snelst groeiende gewas ter wereld, met sommige soorten die tot een meter per dag groeien. Het is een uitstekend gewas voor de productie van meubels, lage impact behuizingen en textiel. De overgrote meerderheid van ‘bamboe’-kleding is echter eigenlijk een viscose dat is afgeleid van bamboe, wat betekent dat slechts 15-25% ervan daadwerkelijk van bamboe is gemaakt. De rest is gemaakt van chemicaliën. Bamboe viscose is een semi-synthetische stof – er zijn in feite ongeveer 120+ chemicaliën nodig om te worden geproduceerd, dus het kan op geen enkele manier een organische stof worden genoemd.

Onze bamboe-viscose wordt geproduceerd onder ‘closed loop’-omstandigheden, wat betekent dat ongeveer 99% van de chemicaliën die in het productieproces worden gebruikt, worden behandeld en niet terug in de watervoorziening worden vrijgegeven. Het grootste deel van ‘s werelds bamboeviscose komt echter uit India, Indonesië en China, waar de milieuwetten laks zijn en chemicaliën vaak onbehandeld in de watervoorziening terechtkomen, waardoor dieren in het wild worden vergiftigd en kanker wordt veroorzaakt in lokale gemeenschappen.

Ondanks de nadelen die vaak worden geassocieerd met de productie van bamboeviscose, voelt de stof absoluut prachtig aan. Het is ademend, extreem zacht als geen ander. Het werd voor het eerst ontwikkeld in de jaren 1880 als een vervanging voor zijde en hoewel het chemisch zwaar is in zijn productie, is het afgeleid van cellulose en heeft het dus enorm de voorkeur boven alle derivaten van niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen zoals polyester, nylon, acryl, spandex en acetaat. Dergelijke stoffen zijn niet biologisch afbreekbaar en komen 100 jaar of langer op de vuilstort terecht of komen bij verbranding giftige gassen

We raden u aan om dit artikel te lezen van Common Objective

Clear

SKU: N/A Categories: , Tag:

Description

Additional information

Maat

XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Bamboe (Zwart)”

Your email address will not be published.